op stap met een knipoog naar het verleden

Wandel mee met de GW Wandelpool

Eens in de 3 of 4 weken op zaterdagochtend organiseren we in en rond de gemeente Ede een wandeling. Deelname is vrijwillig: iedereen die zin heeft om met ons mee te wandelen is welkom. We starten om 9.30 uur. In principe gaat de wandeling altijd door. Mocht het om de een of andere reden niet doorgaan, dan geven we hiervan bericht op de agenda. De wandelingen kun je zelf downloaden via de website.

Het is niet nodig je op te geven. Heb je vragen stuur dan even een mailtje naar geografischwandelen@gmail.com                               

 WANDELAGENDA   DECEMBER 2019  - APRIL 2020

14 december 2019 Landbouwenclave Noord-Ginkel

Afstand:   7,2 km.

Start: Parkeerplaats bij Natuurcentrum Veluwe, Groot Ginkelseweg 2-A Ede.  

Parkeren: Parkeerplaats bij Natuurcentrum Veluwe, Groot Ginkelseweg 2-A Ede. Ga vanuit Ede richting Arnhem (N224) na heideveld linksaf de Groot Ginkelse weg op. Volg de richtingaanwijzer naar het Natuurcentrum.

OV: niet bereikbaar met OV.

Ook in de winter is de landbouwenclave Noord-Ginkel de moeite waard! We maken een mooie en afwisselende wandeling door bos, langs akkers en heide. Over vlonders passeren we de Heidebloemplas, Plas van Gent en Kreelse plas. Op de terugweg nemen we nog even een kijkje bij de schaapskooi.

18 januari 2020 Planken Wambuis

Afstand: 11 km.

Parkeren en start: Parkeerplaats Planken Wambuisweg 1, 6718 SP Ede
                             (schuin tegenover restaurant Planken Wambuis)

OV: niet bereikbaar met OV.

Geniet van de ruige natuur van Planken Wambuis gedurende deze afwisselende rondwandeling. We wandelen langs heidevelden, gras- en bouwland van de buurtschappen Oud- en Nieuw Reemst en tussen de hoge stuifheuvels van Westerbergen. Twee wildobservatieplaatsen geven ons de kans grazers en wild te spotten. Statige beukenlanen rijgen de landschappen aaneen.

15 februari 2020  Door de Zanding en over het Mosselse Zand

Afstand: 8,5 km.

Parkeren en start: Parkeerplaats Hostellerie Carnegie Cottage, Onderlangs 35, 6731 BK Otterlo.

OV: Bushalte Onderlangs, Arnhemseweg, Otterlo. Bushalte Rotonde Otterlo is ook mogelijk. Loop dan via de Arnhemseweg Otterlo in. Blijf de Arnhemseweg volgen tot de bushalte Onderlangs. Loop hier het Onderlangs in. Aan het eind van het Onderlangs start de wandeling.

We maken een pittige wandeling met een aantal fikse klimmetjes. Dus: handig om een wandelstok mee te nemen. Na de heidevelden van de Zanding voeren kronkelpaadjes ons langs de rand van een steile heuvelkam. Daarna lopen we Planken Wambuis in en kondigt de eerste zandverstuiving zich aan. Het beklimmen van een hoog stuifduin wordt beloond met een prachtig uitzicht over het Mosselse Zand. We struinen over de vlakte en lopen langs de rand van het Roekelse bos terug naar Otterlo.

14 maart 2020

De invulling van de wandeling volgt nog.

18 april 2020

De invulling van de wandeling volgt nog.