op stap met een knipoog naar het verleden

Wandel mee met de GW Wandelpool

Eens in de 3 of 4 weken op zaterdagochtend organiseren we in en rond de gemeente Ede een wandeling. Deelname is vrijwillig: iedereen die zin heeft om met ons mee te wandelen is welkom. We starten om 9.30 uur. In principe gaat de wandeling altijd door. Mocht het om de een of andere reden niet doorgaan, dan geven we hiervan bericht op de agenda. De wandelingen kun je zelf downloaden via de website.

Het is niet nodig je op te geven. Heb je vragen stuur dan even een mailtje naar geografischwandelen@gmail.com                               

 WANDELAGENDA   SEPTEMBER 2019 - DECEMBER 2019  

23 november 2019 Van beekdal tot stuwwal

Afstand: 10,5 km.                             

Start: Bij Hotel-restaurant Nol in 't Bosch, Hartenseweg 60, 6704 PA Wageningen.

Parkeren:
idem 

OV: niet bereikbaar met OV.

Wandelen langs de rand van het Renkums beekdal, over de flanken van de stuwwal van de Wageningse Berg en door het bos van landgoed de Dorschkamp.Voeg daarbij een koninklijk landgoed, een arboretum, een wijngaard en grafheuvels. Genoeg te zien en te beleven om je wandelschoenen aan te trekken voor deze wandeling in de driehoek Wageningen-Hoog, Renkum en Wageningen.

14 december 2019 Landbouwenclave Noord-Ginkel

Afstand:   7,2 km.

Start: Parkeerplaats bij Natuurcentrum Veluwe, Groot Ginkelseweg 2-A Ede.  

Parkeren: Parkeerplaats bij Natuurcentrum Veluwe, Groot Ginkelseweg 2-A Ede. Ga vanuit Ede richting Arnhem (N224) na heideveld linksaf de Groot Ginkelse weg op. Volg de richtingaanwijzer naar het Natuurcentrum.

OV: niet bereikbaar met OV.

Ook in de winter is de landbouwenclave Noord-Ginkel de moeite waard! We maken een mooie en afwisselende wandeling door bos, langs akkers en heide. Over vlonders passeren we de Heidebloemplas, Plas van Gent en Kreelse plas. Op de terugweg nemen we nog even een kijkje bij de schaapskooi.