• Verschenen: Wandelen rond Ede
  • 15 rondwandelingen in Edese natuurgebieden
  • Ook leuk om cadeau te geven!
  • Prijs: € 14,95
                                        op stap met een knipoog naar het verleden

Wandelen over de Valouwe 1                       Val 1 OV 

rondjevalouwe Raw
Geografische data – 294.5 KB 620 downloads
wandelen in de Valouwe 1 versie 2
PDF – 286.9 KB 626 downloads

Afstand: 3,58 km                             

Start: Bij de toegang tot de Valouwe aan de Wekeromse weg

Auto: Ga vanuit Ede richting Apeldoorn. Bij de Driesprong links richting Wekerom. Net voor de bushalte De Valouwe (de bushaltes De Valouwe staan recht tegenover elkaar) rechts af de oprijlaan op. De auto kan geparkeerd worden aan de kant of in de bocht op het punt waar de auto niet verder mag.

OV: Bushalte De Valouwe De bus stopt 15 meter voorbij de toegangslaan. Links van de toegangslaan staat een halve, houten stam. Zie foto

Route: Loop de toegangslaan op en ga rechtdoor. (richting huisnummer 56) Bij bordje verboden toegang links af. (richting huisnummer 56). Bij splitsing pad schuin rechts langs afsluithek. (bordje met opengesteld) Blijf dit pad dat een bocht naar links maakt volgen. Na een bocht naar links is rechts een grafheuvel te zien.  Ga verder rechtdoor. Bij viersprong links. (bordje op halve stam: Particulier landgoed en eronder verbodsbordje om te fietsen) Houd bij splitsing rechts aan. Links waar de jeneverbessen staan was eens een vliegveldje. Loop langs de metershoge rododendrons aan de rechterhand. 

Ga ongeveer 30 meter na de laatste rododendrons bij T-splitsing rechtsaf. Ga na ongeveer 120 meter links af. Op de boom op de hoek van het pad is aan de achterkant een bord bevestigd: Verboden bosbessen te plukken. Bij de kruising na 10 meter rechtdoor. Steek de hei over. Bij de grindweg rechtsaf. Ga ongeveer 80 meter voor het witte hek linksaf. Volg dit vrij brede pad. Bij Y-splitsing links aanhouden. Het pad maakt een bocht naar links. Links en rechts zijn wat hindernissen voor de paarden te zien. Negeer zijpaden en viersprong.  Loop dit pad rechtdoor uit. Ga aan het eind van dit pad (bij toegangshek naar nr.54) rechts af. Volg pad met bocht naar links. Aan het eind van het pad zijn we weer bij de toegangslaan. Rechtsaf naar de weg.