• Verschenen: Wandelen rond Ede
  • 15 rondwandelingen in Edese natuurgebieden
  • Ook leuk om cadeau te geven!
  • Prijs: € 14,95
                                        op stap met een knipoog naar het verleden

HET IS HELAAS NIET MEER MOGELIJK EN TOEGESTAAN DEZE WANDELING TE LOPEN. DEZE WANDELING ZAL BINNENKORT WORDEN VERWIJDERD.

Wandelen over de Valouwe 3                       Val 3 OV 

Pdf Route Val 3
351 downloads
Route Valouwe 3
303 downloads
GPX Rondje Valouwe 3
400 downloads
kaart Valouwe 3
Afbeelding – 418.3 KB 313 downloads

Afstand: 8,1 km                             

Start: Bij de toegang tot de Valouwe aan de Wekeromse weg

Auto: Ga vanuit Ede richting Apeldoorn. Bij de Driesprong links richting Wekerom. Net voor de bushalte De Valouwe (de bushaltes De Valouwe staan recht tegenover elkaar) rechts af de oprijlaan op. De auto kan geparkeerd worden aan de kant of in de bocht op het punt waar de auto niet verder mag.

OV: Bushalte De Valouwe De bus stopt 15 meter voorbij de toegangslaan. Links van de toegangslaan staat een halve, houten stam. Zie foto

Route: Loop de toegangslaan op en ga rechtdoor. (richting huisnummer 56) Bij bordje verboden toegang pad met de bocht naar links volgen. (richting huisnummer 56). Bij splitsing pad schuin rechts langs afsluithek. (bordje met opengesteld) Blijf dit pad dat een bocht naar links maakt volgen. In de bocht naar links is rechts een grafheuvel te zien. Bij viersprong links. (bordje op halve stam: Particulier landgoed en eronder verbodsbordje om te fietsen) Houd bij splitsing rechts aan. Links waar de jeneverbessen staan was eens een vliegveldje. Loop langs de metershoge rododendrons aan de rechterhand. 

Ga ongeveer 30 meter na de laatste rododendrons bij T-splitsing rechtsaf. Ga na ongeveer 120 meter links af. Op de boom op de hoek van het pad is aan de achterkant een bord bevestigd: Verboden bosbessen te plukken. Na 10 meter bij viersprong LA. Steek de hei over. Bij de grindweg RA. Ga na het witte hek RA. Na de bocht 1e pad LA, langs wit hek. Voor hek naar privéterrein RA. Pad met bocht naar links volgen. Door houten hek. Na 10 meter bij splitsing rechts aanhouden. Pad buigt na ongeveer 10 meter naar links. Bij Y-splitsing links aanhouden. Direct na de grafheuvel (rechts van het pad) RA. Het pad loopt naar beneden. Links is een plas. Volg het pad langs vuilnisbak aan paal om de plas heen. Blijf het pad dat na de plas naar rechts buigt volgen. Bij viersprong LA. (voor het pad staat een boom met draai  in onderste deel stam) Ga RA op de plek waar je 5 meter verder ook RA kan. Beide paden komen op hetzelfde pad uit In het "eilandje" tussen de twee paadjes staan wat sparretjes. Pad komt bij een (zand)vlakte uit. Steek deze recht over tot de bomenrand en ga RA. Viersprong RD. Volgende viersprong ook RD. Een niet zo opvallend smaller pad dat langs akkerland (maïs) voert. Het akkerland is aan de rechterhand. Het pad wordt steeds smaller en loopt kort langs de afrastering. Na een hek in de afrastering wordt het pad breder. Verderop bij afrastering voor bouwland rechts erlangs. Aan het eind door opening rechts van het houten hek. Asfaltweggetje oversteken en RD. Wekeromseweg oversteken en LA. Na ongeveer 20 meter RA. (staat verbodsbord aan begin) Het grindpad wordt een karrespoor. Einde RD over wildrooster. LA richting knooppunt 42. Je loopt na het witte afsluithek het Wekeromse zand in. Bij viersprong met grote kei RD. Na bankje LA richting knooppunt 43. Aan het eind van het pad dat langs de afrastering van het Wekeromse Zand loop door draaihekje en RA. In de bocht naar links RD over bult. Blijf dit pad dat smaller wordt ongeveer 850 meter RD volgen. (ongeveer 10 minuten) Na die 850 meter, aan het eind van een  afrastering aan de linkerhand LA. Pad met links en rechts een dubbele rij beuken. Het pad eindigt na afsluithek bij de Wekeromse weg. Links zijn de bushaltes. RD ga je de toegangslaan naar de Valouwe op.