• Verschenen: Wandelen rond Ede
  • 15 rondwandelingen in Edese natuurgebieden
  • Ook leuk om cadeau te geven!
  • Prijs: € 14,95
                                        op stap met een knipoog naar het verleden

Jacobswoude

   overstroomd door het water 

Startpunt van de wandeling:

Bushalte Kruisweg/Brug, Woubrugge

Eindpunt van de wandeling:

Bushalte Kerkweg, Woubrugge

Lengte wandeling: 14 km 

Horeca onderweg: begin- en eindpunt bij de Woubrugsebrug

Restaurant Disgenoten,
Raadhuisstraat 2, 2481 BE Woubrugge

Let op: De route kan tijdens het vogelbroedseizoen van 15 maart tot 15 juni niet worden gelopen. De Varkenskade is dan afgesloten.  

Route Jacobswoude V2 PDF
PDF – 179.8 KB 39 downloads
Kijkpunten Jacobswoude
PDF – 365.0 KB 203 downloads
krt Jacobswoude
305 downloads
JACOBSWOUDE GPX
Geografische data – 3.6 MB 283 downloads

Routebeschrijving

Loop vanaf de bushalte (bus komend uit Alphen aan de Rijn) de brug op (zicht op de kerk rechts). Ga vóór de slagbomen rechtsaf de trap af naar beneden. Onderaan de trap LA onder de brug door en gelijk daarna weer LA. Aan het eind RA richting Alphen a/d Rijn, Vierambachtsweg. Langs parkeerplaats RD. Na het gemaal aan de linkerhand LA, Heuvelweg (fietspad). Volg dit pad steeds RD langs de rand van Alphen a/d Rijn. Wordt Jeltje de Bosch Kemperstraat (klinkerweg). Bij knooppunt 28 RD op fietspad langs de knotwilgen tot de voorrangsweg. Voor geluidsscherm RA. Bij ANWB wegwijzer LA tunnel door richting knooppunt 16. Asfaltweg oversteken en RD over de dijk. Bij huisnummer 55A LA Varkenskade. Na ongeveer 15 m. door  het hekje aan de linkerkant, Boerenlandpad. Na de stenen brug bij de richtingaanwijzer RA over houten bruggetje en vóór de sloot LA. Waar het gras uitkomt op een betonweg stenen brug over en links aanhouden. Aan het eind van de Varkenskade door het hek RD tot de verkeersweg. Verkeersweg oversteken en LA over fietspad. Bij KP 39 RD. Bij kruising met verkeerslichten RD onder de weg door. Aan het eind RA naar het monument.

Loop vanaf het monument RD op de weg, parallel aan de verkeersweg. Bij hectometerbordje 41,5 LA Krakeelroute. Bij knooppunt 38 vóór de sloot RA en steeds RD tot de dijk. Op de dijk LA, Woudsedijk Zuid. Je komt langs een vogelkijkscherm. Blijf de asfaltweg steeds volgen en loop Woubrugge in. Aan het eind op de dijk LA, Boddens Hosangweg. 
Bij huisnummer 32 RA, fietspad/eigen weg. Steeds RD lopen langs het water. Bij de Woubrugsebrug links de trap op. Op de brug RA en bij de volgende trap RA trap naar beneden. Onderaan LA. Ga na de kerk LA, Kerkstraat. Aan de linkerkant achter een hek tegen de muur bevindt zich een sarcofaag.

Loop de Kerkstraat uit. Aan het eind LA. Steek de verkeersweg over naar de bushalte of loop door naar de parkeerplaats.

     Bekijk de diavoorstelling bij deze wandeling