• Mooie wandelgidsen!
  • Wandelen rond Ede € 14,95
  • Op zoek naar verdwenen dorpen € 14,95
  • Bestellen op deze site
  • Ook verkrijgbaar bij de boekhandel
                                        op stap met een knipoog naar het verleden

Wandelen over De Valouwe                            Val 2  

Valouwe 2 A
Geografische data – 669,0 KB
Wandelen Over De Valouw 2 Versie 2
PDF – 608,5 KB
Krt Valouwe 2
Afbeelding – 378,2 KB

Afstand: 7 km                             

Start: Parkeerplaats Westerrode, kruising Apeldoornseweg - Vosseveldseweg Ede. Coördinaten: 52°4'25" N 5°42'15" E.

Ga vanuit Ede richting Apeldoorn (N310). Ruim een km. na de Driesprong (voorbij het tankstation) is rechts de parkeerplaats Westerrode.

Route: Ga tussen de twee keien bij de ingang de parkeerplaats op en bij het eerste asfaltweggetje LA (richting Westerroderoute). Parkeer links de auto. Achter de T-splitsing is het toegangshek. 

Ga door het hek en volg het pad RD (de route gaat het eerste stuk gelijk op met de Westeroderoute - wit driehoekje op een rood veld). Op Y-splitsing, net voor viersprong, links aanhouden (markering wit driehoekje op rood veld). Negeer zijpaden en ga bij de 5e viersprong RD (let op: De Westerroderoute gaat hier LA). Op T-splitsing LA. Op volgende T-splitsing RA. Op 4-sprong, waar rode route naar rechts gaat, LA (het brede zandpad dat later wat grassig wordt). Loop dit pad helemaal uit tot het hekje aan linkerkant. Ga door het hekje. Steek de asfaltweg over. Loop RD naar beneden en steek de Apeldoornseweg over. (Let op: 80 km weg). Na oversteken omhoog lopen, ventweg oversteken en door het hekje RD. Negeer pad naar links. Ga direct na de afsluitboom LA. Aan het begin van dit pad staat rechts een halve boomstam. Het geeft de grens van het landgoed De Valouwe aan. Volg dit pad RD. Eerste pad met bord Particulier Landgoed RA.  Op Y-splitsing, waar de hei begint, rechts aanhouden. Loop langs de metershoge rododendrons rechts van het pad. Ongeveer 20 meter na de laatste rododendrons op de T-splitsing LA. Ga direct, voor het water, RA. Einde pad op T-splitsing LA. Op 4-sprong RD. Ga aan het eind op T-splitsing RA. Dit pad loopt naar de Wekeromseweg toe (80 km weg). Steek  deze over en ga langs de afsluitboom RD. Passeer het infobord over grafheuvels op de Valouwe. Op T-splitsing met de bocht mee naar links. Loop door tot de 4-sprong. Hier LA. RD lopen tot de Wekeromseweg. Steek deze 80 km. weg over. RD over de Vosseveldseweg. Je passeert manege De Woelige stal. Einde Vosseveldseweg bij de oversteekplaats de Apeldoornseweg oversteken. Links voor is parkeerplaats Westerrode.