Planken Wambuis  Wandeling 1                          PW 1

PW 1
Geografische data – 647,3 KB 269 downloads
Planken Wambuis 1
PDF – 190,0 KB 302 downloads

Afstand: 6,5 km   

Planken Wambuis ligt aan de weg Ede-Arnhem, de N224. Parkeren kan bij restaurant het Planken Wambuis of schuin tegenover het Planken Wambuis aan de Planken Wambuisweg.

Start: De wandeling begint op de parkeerplaats aan de Planken Wambuisweg. Loop de statige bomenlaan in en ga steeds rechtdoor (3 km).

De weg leidt naar boerderij Nieuw-Reemst. Rechts staan mooie beuken met dunne stammen, fijnsparren en bosbesstruiken. Rechts naast het fietspad is een oude waterput die in 1990 werd gerestaureerd. Je komt uit bij een weiland met links een pad naar  boerderij Nieuw-Reemst. Blijf rechtdoor lopen. Het bosrijke gebied met varens rechts heet Het Oude Hout. Als je op het fietspad loopt bij paddenstoel 25337/001 rechtdoor. Even later is rechts een wildkijkpunt.  

Ongeveer 50 meter vóór Y-splitsing met ANWB paddenstoel bij ruiterknooppunt 87 LA. Dit pad met bochten blijven volgen. Je gaat door een houten hek. Einde pad rechtsaf. Eerste pad LA, bij een bankje. Daarna weer het eerste pad LA, rode route.
Het pad maakt een bocht naar rechts en even verderop naar links, nog steeds rode route. Aan het eind RA, een brede eikenlaan. Deze laan 1,2 km. volgen. Ongeveer 100 m. voor een breed houten hek LA. Neem het rechter pad; het linker pad is voor moutainbikers. Ga door het houten klaphek. Even LA en het pad met de bocht naar rechts volgen. Het grassige pad wordt een breed zandpad dat gelijk loopt met de gele stippenroute. Het pad komt uit op een beukenlaan. Ga hier RA tot de parkeerplaats.