• Mooie wandelgidsen!
  • Wandelen rond Ede € 14,95
  • Op zoek naar verdwenen dorpen € 14,95
  • Bestellen op deze site
  • Ook verkrijgbaar bij de boekhandel
                                        op stap met een knipoog naar het verleden

Planken Wambuis  Wandeling 1                          PW 1

Planken Wambuis Route 1 Versie 2
PDF – 252,9 KB 798 downloads
GP Splwamb 1 Versie 2
Geografische data – 546,1 KB 431 downloads

Afstand: 6,5 km   

Planken Wambuis ligt aan de weg Ede-Arnhem, de N224. Parkeren kan bij restaurant het Planken Wambuis of schuin tegenover het Planken Wambuis aan de Planken Wambuisweg.

Start: De wandeling begint op de parkeerplaats aan de Planken Wambuisweg. Loop de statige bomenlaan in en ga alsmaar rechtdoor. (3 km)

De weg leidt naar de boerderij Nieuw-Reemst. Rechts staan mooie beuken met dunne stammen, fijnsparren en bosbesstruiken. Rechts naast het fietspad is een oude waterput die in 1990 werd gerestaureerd. U komt uit bij een weiland met links een pad naar de boerderij Nieuw-Reemst. Blijf rechtdoor lopen. Het bosrijke gebied met varens rechts is Het Oude Hout. Als je op het fietspad loop bij paddestoel 25337/001 rechtdoor. Even later is rechts het wildkijkpunt.  

Na ongeveer 3 km alsmaar rechtdoor te hebben gelopen gaat u bij paddestoel 25338/001 links af een vergrast pad op. Aan de rechterhand is een heideveld.  Pad maakt een bocht naar rechts. Na de bocht het eerste (zanderige) graspad linksaf. Ga bij bankje aan linkerhand rechtdoor. Aan de linkerhand is het gebied Westerbergen. 1e pad links (staat paal met rood schildje en witte pijl). Weer 1e pad links (ook hier zo'n paal met schildje.) Einde pad rechts. Aan de rechterhand is het gebied van de Noord-Ginkel. Blijf dit pad steeds volgen tot een 4-sprong. Ga hier LA. Na wit paaltje met nr. 24 RD. Aan 't eind bij T-splitsing RA. Blijf dit bochtige zandpad volgen tot T-splitsing en ga hier LA. Ga na het bankje aan de rechterkant het eerste pad rechtsaf. Einde pad links. Aan de linkerkant is een mooi berkenbos. Dit pad komt uit op een brede laan en ga RA. Loop rechtdoor naar beginpunt.