Over de Traa, door bos en langs de hei        Edb1 OV

Krttraenbos
Afbeelding – 193,2 KB 893 downloads
Over de traa, door het bos en langs de hei
PDF – 175,1 KB 1022 downloads

Afstand route: 4,44 km 

OV: Bushalte "Langenberg" Arnhemseweg Ede. O.a vanaf Ede-Wageningen bereikbaar met de Kolibrie servicelijn van Syntus. Zie OV9292 voor reismogelijkheden, tijden en evt. reserveren. 

Loop vanaf de bushalte richting tank. Steek bij de rotonde de N224 naar Arnhem over. Loop rechtdoor de toegangsweg naar parkeerplaats "De Drieberg" op. Helemaal aan het eind van de parkeerplaats, bij het infobord met bankje aan het begin van de hei start de wandeling. 

Auto: Parkeerplaats "De Drieberg" bij de rotonde aan de N224 naar Arnhem. Ter hoogte van restaurant "De Langenberg". (pannenkoekenhuis)

Start: Bij het infobord met bankje bij begin van de hei

Rondwandeling: Neem met het gezicht naar het infobord gekeerd het pad links. Hier start ook de Langenbergroute. (Zie bordje "Langenbergroute") Rechts van het pad staat een paaltje met witte pijl op rood veld. Neem ongeveer 25 meter na dit paaltje het pad rechts.

Loop de lange laan in met bomen aan beide kanten: de bomentraa. Loop over deze bomentraa steeds rechtdoor. Passeer na 750 meter aan de linkerhand een stenen bank. Steek het fietspad over en ga rechtdoor. Aan de rechterhand is de zandtraa zichtbaar. Blijf de bomentraa volgen. Passeer diverse bordjes op paal met "Militair Oefenterrein Ederheide", die rechts van het pad staan.

Aan het einde van dit gedeelte van de bomentraa staan paaltjes. Loop tussen de paaltjes door en ga linksaf het zandpad op, het Edese Bos in. (rechts van het zandpad is het fietspad) Ga bij paaltje met geel schild, zwarte pijl en twee zwarte rondjes linksaf. (deze paaltjes geven de mountainbike route aan)

Mountainbike route: Vanaf hier tot de stenen bank op de hoek van de bomentraa wordt deze route gevolgd. Hieronder staat tussen haken dit gedeelte beschreven.

[Einde pad links (rechts staat een bankje) 1e pad rechts. Bij T-splitsing links. Na 20 meter rechts. Bij T-splitsing rechts. 1e pad linksaf. Volg pad met bocht naar rechts en dan 1e pad links. Passeer waterpunt 30 aan de rechterhand. Betonfietspad oversteken en links af zandpad op tot stenen bank]

Bij de stenen bank: Loop bij de stenen bank nog ongeveer 20 meter recht door en ga dan rechtsaf (na paaltje 22 met schildje Ruiterpad) Dit is de zandra.

Ga bij bankje "Welbedacht Muller 1949 - 2009" linksaf tussen de paaltjes door. Eerste pad rechtsaf. Loop rechtdoor langs de rand van de hei terug naar de parkeerplaats.