Wildwandeling Hoge Veluwe

Route Wildwandeling
PDF – 6,7 KB 516 downloads
GPX Wildwandeling
Geografische data – 1,1 MB 507 downloads
Krt Wildwandeling
Afbeelding – 260,8 KB 525 downloads

Deze wandeling komt uit de gids Wildlife wandelingen in Nederland. Een uitgave van uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. De routebeschrijving is actueel gemaakt.

Let op! De route is in september en de eerste week van oktober niet toegankelijk vanwege de bronsttijd.

Wildwandeling Hoge Veluwe

De wandeling loopt rond het Oud-Reemsterzand met een ommetje langs het Jeneverbessenbos. Dit eeuwenoude Jeneverbessenbos is een ondoordringbaar woud geworden van grillig gevormde bomen en struiken. Op het Oud-Reemsterzand, in de buurt van het Bosje van Staf, zijn vaak moeflons en edelherten te zien. Aan het eind van de middag komen edelherten vanuit de bosrand naar de groene graasweide om te foerageren.

Afstand: 12 km.

Parkeren:
Op de kleine parkeerplaats op de Wildbaanweg ter hoogte van de afslag Reemsterweg. In het midden van de driehoek met een groep beukenbomen gaat een zandpad naar de ongeveer 50 m. verderop gelegen parkeerplaats. De parkeerplaats staat niet aangegeven.

Routebeschrijving
Ga vanaf de parkeerplaats naar de asfaltweg en daar linksaf. Meteen RA, de asfaltweg volgen. Na 450 m., bij P-20535 RA, fietspad richting Hoenderloo. Bij P-22109 RD. Na ong. 250 m. het pad van links negeren. Even later loop je het bos uit en maakt het fietspad een bocht. Ga in deze bocht verder op het zandpad dat evenwijdig aan het fietspad loopt en verderop afbuigt naar links. Je loopt tussen twee houten hekpalen door. Na ongeveer 1200 m. maakt dit slingerende pad een schuine bocht naar links en zie je een groen alarmpaaltje met het nummer 314. Ga hier RA langs de bosrand, ruiterpad. Na ong. 150 m. vóór paaltje 315 LA.
Aan het eind van dit pad LA. Na ong. 800 m. op 4-sprong bij paaltje 310 RA en bij het volgende paaltje 312 LA. Je loopt nu op de geel/rode route van het Veluws Zwerfpad. Aan de rechterkant komt je langs het Jeneverbessenbos. Blijf de geel/rode route volgen die naar links buigt. Op T-splitsing LA. Je komt weer uit bij alarmpaaltje 310. Ga hier RA.
Bij paaltje 302 RD. Volg dit lange pad, dat langs het Oud Reemsterzand loopt, steeds RD tot de grindweg.
Steek de grindweg over en volg het ruiterpad met een bocht naar links. Op 5-sprong RD het ruiterpad blijven volgen. Je kruist een asfaltfietspad. Links, achter de asfaltweg, ligt het Bosje van Staf, waar vaak edelherten te zien zijn. Na bijna 1,5 km. buigt het pad naar rechts. Ga bij het 1e pad LA naar de asfaltweg. Op de asfaltweg LA , terug naar de parkeerplaats rechts van de weg.