Rode paaltjes route in de Zanding              zan 1 OV 

zandingversie2
Geografische data – 246,0 KB 2864 downloads
rode palenroute in de Zanding
PDF – 261,4 KB 4580 downloads

Afstand: Rode paaljesroute 4,90 km 

OV: Bushalte "Onderlangs" Arnhemseweg Otterlo. Bushalte "Rotonde Otterlo"is ook mogelijk. (voorkom je soms overstappen) Loop dan via de Arnhemseweg Otterlo in. Blijf de Arnhemse weg volgen tot de bushalte hoek Arnhemseweg /Onderlangs. Loop hier het Onderlangs in. Aan het eind van het Onderlangs start de wandeling.           

Start: bij Carnegie Cottage op de hoek Onderlangs / Weversweg in Otterlo. Vanaf de Arnhemseweg in Otterlo het Onderlangs in rijden (is ook richting Tegelmuseum) Na ongeveer 500 is links Carnegie Cottage (restaurant) 

Route: Bij het begin van de wandeling staat o.a. een informatiepaneel en een houten beeld. Volg de vrij nieuwe vierkante palen met een rode kop.

In 2016 is de route opnieuw vastgesteld omdat de toegangshekken naar het eerder toegankelijke gedeelte van het Otterlose Bos, eigendom van het Park de Hoge Veluwe, zijn gesloten. Later is de Grote Vijf route hier nog bij gekomen. (Deze steekt bij de Karweg rechtdoor, zodat de slinger van de rode palenroute vervalt. Zie kaartje) Een klompenpadroute  loopt een stuk gelijk op met de rode palenroute, maar gaat later rechtdoor en de rode palenroute rechtsaf.

Op 14 mei 2018 lagen niet ver voor het eind twee palen los in het zand. Ga direct na de bank met plaat Otterlo linksaf. Je loopt dan terug naar het begin.

Een prachtige wandeling van bijna 5 km door het stuifzand, door heidevelden met naaldbos en oude vliegdennen. Verder een ruig stuwwalachtig gebied met veel eiken en eenvoudige klimmetjes en enkele mooie uitzichtspunten.