Etappe 6   Oostvoorne - Brielle

Startpunt:  Bushalte De Ruy, 3233 AH Oostvoorne

Eindpunt:  Bushalte Centrum, 3237 KC Brielle

Parkeren:  Parkeerplaats Hofwei (bij de Jacobaburcht), Hoflaan 6,
                 3233 AN Oostvoorne

Afstand:    10,5 km.

KRT Voorne 6 Jpg
Afbeelding – 736,6 KB 29 downloads
GPX Voorne 6 Gpx
Geografische data – 1,2 MB 22 downloads
Route Voorne 6 Pdf
PDF – 262,8 KB 21 downloads

Routebeschrijving

Loop vanaf de bushalte naar de zebra en ga LA over de brug de Elisabethhof in. Bij de ingang van de parkeergarage links de trap op en bovenaan RA. Steek over en ga RD langs het dorpsplein. Loop RD de Hoflaan in. Voorbij het voormalig gemeentehuis RA om de Jacobaburcht te bezoeken. Loop terug en vervolg de Hoflaan.

** Aan het eind van de Hoflaan LA, Noordweg. Je loopt onder een viaduct door. Daarna in de bocht RA richting Kruiningergors.
In een flauwe bocht naar rechts LA het Molencatenpark in. Loop RD langs een chalet, een smal pad omhoog. Bovenaan RA, een pad langs de achterkant van het chaletpark.
Na chalet nr. 24 op viersprong LA naar het strand. Op het strand RA langs het Brielse Meer.

Na het strandje RD over een graspad. Volg vanaf hier de rode pijlen op geel vlak. Bij een chaletpark buigt het pad naar rechts. Na een afsluitboom met parkeerplaats doorlopen tot het eind. Steek het fietspad over. Loop over het gras naar het daarachter gelegen wandelpad.  Ga LA.

Je komt langs de Stenen Baak. Deze voormalige vuurtoren is geregeld opengesteld. Het is de moeite waard om naar boven te klimmen.

Loop vanaf de Stenen Baak RD over het hoger gelegen pad. Steek de asfaltweg over en ga verder over de grasdijk. Aan het eind van de graspad LA en direct weer RA verder over het fietspad. Op een gegeven moment ga je weer rechts de grasdijk op.

Je komt uit op het fietspad. Ga RA en direct daarna weer RA, asfaltweg. In de bocht, voor het plaatsnaambord van Brielle, RA. Ga bij het blauwe bord Brielle RD over het voetpad langs de singel. Aan het eind RA.

Na de brug RA over het voetpad. Je komt langs Bastion IX en de nagebouwde Noordpoort.
Hier vielen de watergeuzen Den Briel binnen. Loop verder over het vestingpad. Na het dak van de Lange Poort met de trap naar beneden en RD tussen de metalen hekken door. Klinkerweg oversteken en om de sloepenloods heen. Aan het eind LA.
Eerste weg RA, Burg. H. van Steenstraat. Daarna eerste weg LA, Clarissenstraat.
Aan het eind RA en dan weer LA naar de St. Catharijnekerk. (Om de kerk te bezoeken moet je er even omheen lopen.)

Voor de kerk RA. Steek de M.H. Trompstraat over en loop langs het sportveld. Aan het eind met de trap de vestingwal op en LA. Bij de Venkelstraat RA en Brielle uitlopen. Voor de rotonde LA naar de bushaltes.

Fotoalbum Voorne Etappe 6