• Verschenen: Wandelen rond Ede
  • 15 rondwandelingen in Edese natuurgebieden
  • Ook leuk om cadeau te geven!
  • Prijs: € 14,95
                                        op stap met een knipoog naar het verleden

Langenbergroute                    Edb 3 OV

langenbergroute Raw
Geografische data – 106.4 KB
Kaart Langenbergroute
Afbeelding – 243.3 KB

Afstand route: 5,5 km 

OV: Bushalte "Langenberg" Arnhemseweg Ede. O.a vanaf Ede-Wageningen bereikbaar met de Kolibrie servicelijn van Syntus. Zie OV9292 voor reis mogelijkheden, tijden en evt. reserveren. 

Loop vanaf de bushalte richting tank. Steek bij de rotonde de N224 naar Arnhem over. Loop rechtdoor de toegangsweg naar parkeerplaats "De Drieberg" op. Loop helemaal tot aan het eind van de parkeerplaats.

Auto: Parkeerplaats "De Drieberg" bij de rotonde aan de N224 naar Arnhem. Ter hoogte van restaurant "De Langenberg". (pannenkoekenhuis)

Start: Helemaal aan het einde van de parkeerplaats, bij de bocht in de afsfaltweg. Hier staan tafels met banken en ervoor is de invaliden parkeerplaats. Links voor staat het bord Langenbergroute 5 km. 

Loop deze route bij voorkeur met de GPS track. De routepaaltjes zijn niet overal meer in goede staat en liggen of staan dan naast het pad. De route wordt aangegeven met een witte pijl op een rood veld. In het tweede deel van de wandeling worden ook rode plastic schildjes gebruikt. Op de derde foto staat een paaltje waar de markering ontbreekt. Ga hier rechtdoor en bij het 1e pad LA. Bij de Graaf Bentinckbank mist een paaltje. Ga hier rechtdoor en neem het eerste pad linksaf. De route laat zich verder gemakkelijk volgen. Staat er geen aanwijzing, dan gewoon rechtdoor. Sommige paaltjes staan wat verscholen tussen de varens. Het is een mooie, koele route voor een warme dag. Jammer genoeg loopt deze route sinds twee jaar voor een groot deel samen met een mountainbikeroute. Dus: opletten geblazen!

De route gaat langs de Graaf Bentinckbank