op stap met een knipoog naar het verleden

Langenbergroute                    Edb 3 OV

langenbergroute Raw
189 downloads
Kaart Langenbergroute
Afbeelding – 243.3 KB 90 downloads

Afstand route: 5 km 

OV: Bushalte "Langenberg" Arnhemseweg Ede. O.a vanaf Ede-Wageningen bereikbaar met de Kolibrie servicelijn van Syntus. Zie OV9292 voor reis mogelijkheden, tijden en evt. reserveren. 

Loop vanaf de bushalte richting tank. Steek bij de rotonde de N224 naar Arnhem over. Loop rechtdoor de toegangsweg naar parkeerplaats "De Drieberg" op. Loop helemaal tot aan het eind van de parkeerplaats.

Auto: Parkeerplaats "De Drieberg" bij de rotonde aan de N224 naar Arnhem. Ter hoogte van restaurant "De Langenberg". (pannenkoekenhuis)

Start: Helemaal aan het einde van de parkeerplaats, bij de bocht in de afsfaltweg. Hier staan tafels met banken en ervoor is de invaliden parkeerplaats. Links voor staat het bord Langenbergroute 5 km. 

Op de routepaaltjes staat een witte pijl op ee rood veld. In het tweede deel van de wandeling  worden rode pijltjes op een rood plastic schildje gebruikt. Op de derde foto staat een paaltje waar de markering bij het lopen van de route ontbrak. Ga hier rechtdoor. De route laat zich verder gemakkelijk volgen. Staat er geen aanwijzing, dan gewoon rechtdoor. Sommige paaltjes staan wat verscholen tussen de varens. Het is een mooie, koele route voor een warme dag.

De route gaat langs de Graaf Bentinckbank