op stap met een knipoog naar het verleden

LET OP: DEZE ROUTE IS MOMENTEEL NIET MEER TE LOPEN AAN DE HAND VAN DE ROUTEBESCHRIJVING. ER ZIJN PAALTJES VERVANGEN E.D. BINNENKORT WORDT DEZE ROUTE HERZIEN!

Planken Wambuis  Wandeling 1                          PW 1

planken wambuis r1 Raw
161 downloads
PWwandeling1
223 downloads

Afstand: 7,34 km   

Planken Wambuis ligt aan de weg Ede-Arnhem, de N224. Parkeren kan bij restaurant het Planken Wambuis of schuin tegenover het Planken Wambuis aan de Planken Wambuisweg.

Start: De wandeling begint op de parkeerplaats aan de Planken Wambuisweg. Loop de statige bomenlaan in en ga alsmaar rechtdoor. (3 km)

De weg leidt naar de boerderij Nieuw-Reemst. Rechts staan mooie beuken met dunne stammen, fijnsparren en bosbesstruiken. Rechts naast het fietspad is een oude waterput die in 1990 werd gerestaureerd. U komt uit bij een weiland met links een pad naar de boerderij Nieuw-Reemst. Blijf rechtdoor lopen. Het bosrijke gebied met varens rechts is Het Oude Hout. Als je op het fietspad loop bij paddestoel 25337/001 rechtdoor. Even later is rechts het wildkijkpunt.  

Na ongeveer 3 km alsmaar rechtdoor te hebben gelopen gaat u bij paddestoel 25338/001 links af een vergrast pad op. Links en rechts van het pad staan bomen. Aan de rechterhand achter de bomen is een heideveld, waar je op kijkt als je wat verder op het pad bent. Pad maakt een bocht naar rechts. Na de bocht het eerste (zanderige) graspad linksaf. Ga bij bankje aan linkerhand rechtdoor. Aan de linkerhand is het gebied Westerbergen. 1e pad links (staat paal met rood schildje en witte pijl). Weer 1e pad links (ook hier zo'n paal met schildje.) Einde pad rechts. Aan de rechterhand is het gebied van de Noord-Ginkel. Blijf dit pad steeds volgen. Passeer paaltje met Moutainbike route dat links van het pad staat. Passeer paalte met ruiterpad dat ook links van het pad staat. Ga 230 meter voor de N224 links af. (Mountainbike route - geel schild met zwarte pijl en 2 zwarte stippen.) Einde pad links en direct weer rechts. Ga rechtdoor op dit smalle paadje. (ook waar van links  er een pad bij komt.) Passeer steen met gele stip aan de rechterkant. Ga na het bankje aan de rechterkant het eerste pad rechtsaf. Einde pad links, smal (hazen) paadje op. Einde pad rechtsaf. Loop rechtdoor naar beginpunt.