op stap met een knipoog naar het verleden

Rondje wop Kleine Heide Deelerwoud             WOP 5

Kaartje wandeling Grote Heide - Kleine Heide. Langs wop 4, 5 en 6

gpx wop 4-5-6
350 downloads
krt wop 4-5-6
211 downloads
Route Wop 5 Kleine Heide Deelerwoud
216 downloads

mei 2019 versie 1.0

Afstand: heen en terug naar de wop is ongeveer 4,6 km lopen vanaf de parkeerplaats

Rolstoelvriendelijk: Niet. Het bankje is slecht bereikbaar voor mindervaliden en totaal niet voor invaliden. Het hoofdpad naar het bankje toe is een grindpad. Vaak zitten hier kuilen in. Ook moet een hoogteverschil overbrugd worden. Het grindpad kan drassig zijn. Het pad (100 meter) naar het bankje toe is een mul zandpad.

Opmerking: In het Deelerwoud zijn 3 wop's in de vorm van een wildheuvel waarop een bankje staat. De kleine Heide is in de bronstperiode een aanrader. In die periode is het gebied bijna helemaal afgesloten om de herten de nodige rust te geven. Het bankje is echter bereikbaar en biedt een mooi zicht op de bronstplaats.

Parkeren: Auto parkeren op de parkeerplaats tegenover het museum vliegveld Deelen aan de Deelenseweg N804. 

Route: Loop vanaf de parkeerplaats de grindweg helemaal uit tot de tweede heide wordt bereikt. Houd op de vijfsprong rechts de brede grindweg aan. Loop langs het bankje met de afslag naar wop 4, blijf op de grindweg en neem het tweede pad links, dit is een kruising waarbij in het dennenbos aan de rechterzijde een wegafsluiting met het bordje "Rustgebied voor de dieren GEEN TOEGANG" is. Sla hier LA. Het bankje staat ongeveer 200 meter verder aan de rechterkant van het pad.

Opmerkingen:

1. Het bestand Route wop 5 bevat bovenstaande tekst. 

2. Het is mogelijk een gpswandeling te lopen die langs wop nr. 4, 5 en 6 gaat. Dan kan bovenstaand gpx bestand worden gebruikt.