Etappe 5   Rockanje - Oostvoorne

Startpunt: Bushalte Dorpsplein, 3235 AD Rockanje

Eindpunt:  Bushalte De Ruy, 3233 AH Oostvoorne

Parkeren:  Parkeerplaats achter Dorpsweg 7, 3235 AE Rockanje

Afstand:    15 km.

KRT Voorne 5 Jpg
Afbeelding – 428,4 KB 27 downloads
GPX Voorne 5 Gpx
Geografische data – 1,5 MB 22 downloads
Route Voorne 5 Pdf
PDF – 265,7 KB 22 downloads

Routebeschrijving

Loop vanaf de bushalte richting het winkelcentrum. Aan het eind van de straat LA, Dorpsweg. Eerste straat LA, Zeeweg. Wordt Raadhuislaan en daarna Swinsedreef.
Aan het eind oversteken en het gemeentelijk duingebied in langs het groene bord.

** Op splitsing rechts aanhouden. Einde pad RA. Je komt uit bij een verkeersweg. Steek over en ga LA over het voetpad.
Eerste pad RA tussen de houten hekken door. Bij de parkeerplaats recht oversteken tussen de bomen door. Steek via de zebra over en ga RD. Wordt fietspad. Even verder kun je links over het bruggetje het graspad volgen dat evenwijdig aan het fietspad loopt.

Je komt uit bij een asfaltweg. Steek over en na de bocht nog een asfaltweg oversteken. Vervolg het fietspad. Wordt asfaltweg.

Op splitsing met ANWB paddenstoel LA natuurgebied het Breede Water in.
In een bocht bij huisnummer 7 RA. Je loopt Landgoed Strypemonde in. Het pad buigt aan het eind naar links, rode route. Blijf de rode pijlen op een geel vlak volgen. De route maakt even een ommetje naar een waterplas met zicht op het landhuis.

Je komt uit op een asfaltweg. Ga LA. Voor het bord Verboden Toegang RA. Aan het eind van de weide op splitsing RA, smal pad. Einde pad LA door het hek de duinen van Oostvoorne in. Eerste pad RA en direct weer RA. Houd rechts aan en ga door het klaphek.
Blijf het pad met de Tenellaplas aan je linkerhand volgen tot het Bezoekerscentrum.

Loop voor het bezoekerscentrum langs en ga tussen de infoborden door. Bij een paal met routebordjes het pad blijven volgen.
Na metalen hek op viersprong RD. Volgende viersprong met schelpenpad ook RD.
Bij KP 83 RA. Na een veerooster kom je uit op de Strandweg.

= Je kunt hier naar links gaan voor horeca en/of om uit te kijken over de Maasvlakte en de Voornse slikken.=

Om de route te vervolgen de Strandweg oversteken en het Parnassiavlak in. Volg hier weer de rode pijlen op een geel vlak. Voor het Oostvoornse Meer RA. Even later loop je over het strand. Na een speelboot en zitjes langs het water blijven lopen.
Bij een afvalbak en bankjes loop je het groene strand op. Ga RD en blijf de rode pijlen op geel vlak volgen. Bij KP 53 RD (links ga je naar een vogelkijkpunt).
Na een metalen hek links van het pad LA. Bij KP 17 RA (links ligt een tweede volgelkijkpunt).
Het pad eindigt bij hotel Het Wapen van Marion en de Koepel Zeeburg.
Ga RD. Na huisnummer 36 en tegenover B en B Marion LA door een hekje Landgoed Mildenburg in.
Aan het eind van het pad ong. 15 m. doorlopen en RA.
Op viersprong RA, groene route. Volg over het landgoed de groene pijlen tot de asfaltweg. Schuin recht voor je ligt de Jacobaburcht.

= Wil je verder met etappe 6? Ga dan even naar rechts om de Jacobaburcht te bezoeken. Loop terug en ga RA, Hoflaan. Volg de routebeschrijving van etappe 6 vanaf ** . =

Voor de bushaltes ga je bij de asfaltweg RA. Loop RD langs het Dorpsplein. Steek de Burg. Letteweg over en ga RD. Aan het eind de trap af en RA. Je gaat een brug over en RA naar de bushaltes.  

Fotoalbum Voorne Etappe 5