Blankenrode - Marsberg 14,3 km.

Aan het begin van deze etappe wandel je door het natuurreservaat Blankenroder Bleikühlen. De bodem is rijk aan zink en lood, wat een bijzondere vegetatie met zich meebrengt. Dit is de enige plek in Europa waar het blauwe zinkviooltje voorkomt. Tot 1927 werd hier in dagbouw lood, zink en zwavelerts gedolven.

Naar het einde loopt de route door een open landschap met groene weiden. In Essentho dalen we voor de laatste keer af richting Marsberg. Langs de oevers van het riviertje de Diemel bereiken we het eindpunt/beginpunt van de Eggeweg. 

Het is even klimmen, maar zeker de moeite waard om door te lopen naar de oude stad Obermarsberg. Rechts in een bocht van de asfaltweg gaat een breed pad het bos in. Even later neem je het smalle linker pad dat zigzaggend verder omhoog voert. Je komt langs de Drachenhöhle en de Buttenturm. 

Op het hoogste punt van de berg staat de kapittelkerk. In 772 veroverde Karel de Grote hier de Eresburcht op de Saksen. Op deze plek liet hij in 785 een St. Petrusbasiliek en een klooster bouwen.