Etappe 1: Rheine - Bevergern 16 km.

De route begint met een warming-up door het vlakke Münsterland. Startpunt is het station in Rheine. Tegenover het station worden we al direct geinformeerd over de route!

Vanaf het station loop je rechtstreeks naar het marktplein dat omsloten wordt door een kring van historische huizen met als meest opvallend de St. Dionysius Kirche. We nemen even de tijd om over de markt te slenteren en de kerk te bewonderen.

Maar dan zetten we stevig de pas erin en komen al snel langs de oever van de Ems. We lopen een stuk langs het kanaal en gaan daarna de brug over. Op de brug prijkt een Nepomukstandbeeld. Het verhaal gaat dat in 1393 de priester Johannes Nepomuk in Praag om onduidelijke reden van de Karlsbrücke in de Moldau werd gegooid. In 1693 werd hier voor hem een standbeeld opgericht. Sinsdien wordt Johannes als Bruggenheilige geëerd en vind je in heel Europa Nepomukstand-beelden op bruggen. 

Na een vroegere textielarbeiderswoonwijk laten we stad en industrie achter ons en ontvouwt de natuur zich: langs prachtige gele mosterdvelden, weiden en door dennen- en berkenbossen bereiken we Bevergern. Hier nemen we de bus terug naar Rheine.