Etappe 2 Bevergern - Dörenther Klippen 14,7 km. 

We starten in het prachtige plaatsje Bevergern. Het historisch centrum biedt een reeks architectonische juweeltjes zoals de parochiekerk St. Marien, de Kosterwoning met vakwerkgevel, de Levedags molen en het Heimatmuseum. We lopen over het "Nonnenpad" dat vroeger de verbinding vormde met het klooster Gravenhorst. Karel de Grote kruiste ons pad al in 812 op weg van Goslar naar Aken. Hij nam wel zijn eigen zitje mee............ 

Al snel komen we bij de sluizen van het Dortmund-Ems-Kanal. Tussen de kleine en de grote sluis is een hoogteverschil van 8 meter. Even verderop kruist het Dortmund-Ems-Kanal het Mittellandkanal en vormt zich het Nasses Dreieck. Vanaf een platvorm heb je een mooi uitzicht over deze watermassa.

We wandelen verder en beginnen onze eerste klim: de 95 meter hoge Huckberg. Het is maar een voorproefje van het Teutoburgerwoud. Al slingerend dalen we weer af om via de Millionenbrücke het Mittellandkanal over te steken.

Maar dan kondigt de kamweg zich toch echt aan met de Riesenbecker Berg. Eenmaal bovenop loopt het makkelijk. Rechts kun je van het pad afwijken naar een uitkijkpunt over het Nasses Dreieck,  maar vanwege de regen laten we dit links liggen. We lopen nog steeds op de oude processieweg van Riesenbeck naar het voormalige klooster Gravenhorst en maken dankbaar gebruik van het overdekte kapelletje om te schuilen. Via een holle weg dalen we af naar de weg B 219 en pakken daar de bus terug naar Bevergern.