Etappe 7 Rondwandeling Oosterbeek 12 km.

Hoewel we hier vaker gelopen hebben slaan we deze etappe niet over. Het is een prachtige wandeling waarin de landgoederen Mariëndaal, Hoge Erf, Lichtenbeek en Warnsborn aaneengeregen worden. 

Eerst komen we bij de militaire begraafplaats. Het gevallen blad en een enkele roos maken de lange rijen witte zerken nog indrukwekkender. Op het ereveld zijn naast Britse militairen ook de Polen uit Driel begraven. 

Na velden, waar de mosterd nog in bloei staat, lopen we tussen witte pilaren Landgoed Warnsborn in. Het is maar voor even. Eerst nog een uitstapje over  Landgoed Hoog Erf naar de herdenkingssteen aan de Bakenbergseweg.  

In een tuin aan de overkant stortte tijdens een bevoorradingsvlucht een Britse Dakota neer. Vier bemanningsleden kwamen om, de andere drie werden krijgsgevangen genomen. 

De berk, waar het vliegtuig langs scheerde, staat er nog steeds. 

Hiervandaan keren we terug naar Warnsborn voor een uitgebreider bezoek. We slingeren langs waterpartijen, beekjes en over bruggetjes naar hotel Groot Warnsborn. Na een huisje dat 't Eilandje heet - en ook echt op een eilandje staat - steken we de drukke weg over en lopen via Landgoed Lichtenbeek terug naar station Oosterbeek.

Braaf wachten we op de trein. Tot onze blik op het informatiebord valt: vandaag rijden er geen treinen meer.  Na wat gepuzzel pakken we een bus. Met een gigantische omweg
komen we terug in Ede. Gelukkig scoren we onderweg oliebollen.