Hemelse Berg

Versie 1.0  Datum: 01-12-2018

Deze bergwandeling van ongeveer 10 km. lang uit de wandelgids De mooiste bergwandelingen van Nederland start bij bushalte "Beeklaan" in Heveadorp.

De route is enigszins anders dan de te downloaden route op Wandelzoekpagina. Boven op de berg gaat onze route een stuk gelijk oplopen met het klompenpad en gaat door de grotwoning naar de footprint van Laag Oorsprong.

Bergwandeling Heveadorp def
1175 downloads
20hemel2 Raw
1191 downloads
krt wandeling Hemelse Berg
1611 downloads

"De bergtocht begint met een opwarmertje over de steilrand naar de Westerbouwing. Dichtbij Oosterbeek begint de beklimming aan de voet van de berg. Paadjes langs getrapte vijvers in de beek brengen je geleidelijk omhoog. Op de top van de berg staat een monumentale zuil. Het uitzicht hou je tegoed. Tussen Heveadorp en kasteel Doorwerth gaat de tocht over paden op de bergrand. In de afdaling volg je de haarspeldbochten in de Italiaanse Weg. 

Vanaf hier kan er een ommetje gemaakt worden naar kasteel Doorwerth. Het laatste deel gaat door bos op de steile bergflank, met als beloning het beloofde uitzicht." (bron: blz. 40 in de wandelgids "De mooiste bergwandelingen van Nederland")

Video wandeling Hemelse Berg

Bekijk het fotoalbum van deze wandeling.