Wandelen rond de campus  van de TU Delft

wandelDelft
636 downloads
kijkpuntenDelft
515 downloads
RouteDelft
510 downloads
Delft Campuslopen
503 downloads

Start: Station Delft

Schuin tegenover het statonsgebouw aan de overzijde van het water staan twee villa's die bij de universiteit hoorden.

Teruggelopen langs de gevel van het station, kun je aan het eind een glimp opvangen van het oude station met het busstation ervoor.

In het voormalige kwartier van de universiteit passeer je Alcuin, het voormalige klooster, waarin nu een studentensociëteit zit.

Langs de Oude Delft kun je uit de bordjes aan de gevels opmaken of er studenten wonen en of er vroeger instellingen van de universiteit  zaten.

Nr. 95 was eertijds het hoofdgebouw van de universiteit. Lopend verder langs de Oude Delft zien we bij de brug de Heilige Geestkapel aan de overzijde.

Dit is vroeger van 1924 - 1966, de aula van de universiteit geweest.  Nu heet het de St-Hippolytuskapel en is het weer een gebedshuis.

Verderop zie je tussen  nieuwe woningen door het torentje van de voormalige bibliotheek van de universiteit. Op de deur is op een oude afbeelding te zien hoe het er vroeger uit zag.

Voorbij de bocht van het kanaal zien zien we aan de overzijde zowel de roeivereniging als de voormalige faculteit Scheeps/Werktuigkunde die erachter staat.

Aan de linkerzijde passeer je de voormalige faculteit Geodesie. Boven de deur staan beelden. In de voormalige faculteit Mijnbouwkunde is nu het Science Centre gevestigd.

De route vervolgend krijgen we o.a. nog het volgende te zien. (zie routeblad)

                 Bekijk de diavoorstelling van deze wandeling