OP ZOEK NAAR VERDWENEN DORPEN

17. Leuffen en Herwen

Inleiding

We maken een lengtewandeling door het rivierenlandschap tussen Oud Zevenaar en Nieuw Millingen. Na een korte aanlooproute vanaf station Duiven volgen we vanaf Groessen het kerkenpad  naar Leuffen. Bovenop de Leuvensedijk kijken we uit over de Jezuïetenwaai en de plek waar de buurtschap Leuffen heeft gelegen. We verlaten de dijk en duiken de ruige  Rijnstrangen in. Na een rondje om de St. Martinuskerk in Oud Zevenaar gaat de route verder door de Gelderse Waard. Door het afgraven van duizenden kilo’s rivierklei is hier nieuwe natuur is ontstaan. Met een trekpontje steken we de Oude Rijn over en stuiten op de oude grens van het Romeinse Rijk, de Limes. 

Waar nu de recreatieplas De Bijland ligt, lag eerst een Romeinse nederzetting en later het Gelderse dorp Herwen. Met de oversteek van het Bijlandsch Kanaal maken we de wandeling compleet.

Check voor je gaat wandelen de vaartijden van de veerpont  Millingen a/d Rijn – Pannerden (www.kievitsveerdiensten.nl)

Let op! Deze wandeling kan vanaf 1 januari 2023 niet gelopen worden in de maanden januari, februari, maart, oktober, november en december. De veerpont bij Millingen is dan uit de vaart.

Afstand: 20 km.

Startpunt: Station Duiven               

Eindpunt: Bushalte Gemeentehuis, Millingen aan de Rijn

KAART VAN DE WANDELING 

Kaart Leuffen 1
PDF – 6,7 MB 345 downloads
17 Leuffen
Geografische data – 2,1 MB 331 downloads
Kaart Leuffen 2
PDF – 6,7 MB 328 downloads

DE WANDELGIDS OP ZOEK NAAR VERDWENEN DORPEN

* telt 18 wandelingen

* bevat routebeschrijvingen

* goede (achtergrond) informatie 

* uitstekende kaarten

* mooie foto"s