RONDJE UITKIJKTOREN VALENBERG

Start en parkeren

Parkeerplaats Westerrode aan de Apeldoornseweg N304 100 m. na hectometerpaaltje 3,1 vanaf Ede.

Wandelroute  6,5 km

Neem het fietspad rechts van de parkeerplaats en ga na het wildrooster direct linksaf. Op viersprong rechtsaf. Ga aan het eind van het pad linksaf en loop steeds rechtdoor. Door een pad dat van rechts komt verandert ons pad in een MTB-pad. Ga op een viersprong met eikenlaan rechtsaf. Loop dit pad helemaal uit tot een fietspad met zandweg. 

Ga hier linksaf en neem daarna het eerste pad rechtsaf. Dit pad buigt aan het eind vóór een hoge houten paal met bord naar rechts en komt uit op een brede zandweg. Ga linksaf en volg deze zandweg met de bocht naar links. Rechts kijk je uit op de hei. Na ongeveer 100 meter buigt de zandweg naar rechts. Blijf deze steeds volgen met de bosrand aan de linkerhand. De dubbele rij beuken links van het 

zandpad geeft de grens aan met Planken Wambuis. Na ongeveer 600 meter, net voordat het pad naar rechts buigt, linksaf tussen de bomen door richting graasweide. Steek het fietspad over en ga rechtsaf Planken Wambuis in. Links is de uitkijktoren op de Valenberg. Geniet even van het prachtige uitzicht. Loop van de uitkijktoren naar beneden en ga rechts af en verlaat Planken Wambuis. Op 4-sprong met ANWB paddestoel rechtdoor. Je kruist een MTB route. Daarna eerste zandpad schuin linksaf. Op viersprong linksaf. Loop steeds rechtdoor. Na menroute knooppuntpaaltje eerste pad linksaf. Daarna 1e pad rechtsaf. Op 4-sprong rechtdoor, beukenlaan. Ga steeds rechtdoor tot viersprong met ruiterpaaltje nummer 77 en gazen afrastering vóór je. Ga hier rechtsaf. Vóór het houten hek links af en door het klaphekje naar de parkeerplaats.

Uitkijktoren Valenberg
Geografische data – 93,9 KB 293 downloads
Krt Uitkijktoren Valenberg
Afbeelding – 329,0 KB 285 downloads
Route Valenberg
PDF – 359,8 KB 397 downloads