Grote en Kleine heide Deelerwoud

Kaart grote heide
1048 downloads
Route grote heide, kleine heide
1119 downloads
GPX grote heide
1340 downloads

Parkeren: Parkeerplaats Deelen, Delenseweg 10 6877 AE Deelen (tegenover Museum Vliegbasis Deelen).
Startpunt: Parkeerplaats Deelen.                                                                Afstand: 10 km

Let op: Het is niet mogelijk deze wandeling in de bronsttijd te lopen, omdat dan diverse paden d.m.v. een houten slagboom afgesloten zijn en toegang tot het gebied erachter verboden is!

Route:

Aan het eind van de parkeerplaats over wildrooster RD. Volg de groene route (groen pijltje op paaltje). De groene route is enigszins aangepast, zodat deze langs 3 wildobservatieplaatsen gaat. Volg de groene route naar rechts met links de Grote Heide. Voor de bosrand buigt de groene route mee naar links. Volg dit pad met de bosrand aan de rechterhand. 

Waar je ook een bosrand links vóór je krijgt ga je schuin LA. De groene route gaat hier RD (zie derde foto van het fotoalbum). Waar het pad naar rechts buigt staat het Ben's Bos bankje. Dit is de wildobservatieplaats Grote Heide Deelerwoud. Pad blijven volgen. Bij de grintweg RA. Waar links van de weg paaltje met aanduiding Fietsknooppunt 86 staat rechtdoor. Je loopt weer op de groene route. 1e pad LA (groene route gaat hier rechtdoor). (Hier staat een paaltje met een blauw rond plaatje met fiets). Steek ruiterpad over. Even verder staan rechts twee banken. Dit is de wildobservatieplaats Kleine Heide Deelerwoud. Ga bij de paal van de afsluitboom RA. Hier is volgens de kaart een officieel pad (zie gps track). Het is in het begin vaag en smal. Later wordt het breder en duidelijker zichtbaar. Steek in ieder geval de hei recht over naar de bosrand voor je. Bij de grintweg LA. Hier ben je weer terug op de groene route. Blijf deze groene route volgen, die  langs de oberservatieplaats Wouters Memorial voert (bank staat links van het pad), naar het eindpunt. Je bent dan weer terug op de parkeerplaats.

Bekijk het fotoalbum van deze wandeling