Hoogwaterwandeling langs de Waal bij Nijmegen

8 januari 2018 en 19 november 2023     7,5 km OV   

hoogwaterwandeling Raw
791 downloads

Start: NS station Nijmegen

Route: De wandeling start bij het station van Nijmegen. Verlaat het station via de hoofdingang en ga direct rechtsaf naar de taxistandplaats. Daar ga je links af over de stoep. Bij de bussluis oversteken en rechtdoor.

Je volgt een lang breed tegelvoetpad boven over de Keizer Karel parkeergarage heen. Aan het eind bij de rotonde links af. Doorlopen tot even na de ABN-Amro.

Ga daar linksaf richting centrum. Je passert aan de rechterhand een fietsenstalling, Bisschop Hamerstraat. Op een splising rechtdoor. , Molenstraat. Molenstraat gaat over in Broerstraat, rechtdoor blijven gaan. Op de kruising met de Grote Markt ook rechtdoor. Je loopt de Grotestraat af en komt bij de Waalkade. Je kunt hier kijken en foto's maken en eventueel dezelde weg terug lopen.

De GPS wandeling gaat bij de Waal linksaf, de brug over naar rechts en dan weer naar rechts. Bij de Waalsprongbrug rechtdoor en bij de grote brug verderop naar rechts de brug over. Je loop als het ware een vierkant. Loop je deze wandeling nog in week 2 dan is het onzeker of je zo kunt lopen. 8 januari werd de Waalkade voor een deel afgesloten omdat het water over de kade gaat stromen.

Over de brug gaat de GPS route naar rechts omhoog naar het Valkhof en langs Holland Casino en dan terug naar het station. Verder doorlopen naar het startpunt bij de Waalkade is natuurlijk ook mogelijk en dan dezelde weg als heen weer terug naar het station. Het is eenvoudig om zelf een route te kiezen afhankelijk van de omstandigheden.

Deze wandeling op 19 november 2023 tijdens hoogwater nog eens gelopen

Bekijk het fotoalbum van deze hoogwaterwandeling

2018

2023