Rondje wop Nieuw Reemst                           WOP 23  

LET OP: De toegankelijkheid van de wildobservatieplaats voor rolstoelgebruikers wordt aangegeven. Bij een aantal wop's is het mogelijk een extra rondje te lopen. Deze rondjes zijn niet geschikt voor rolstoelgebruikers! Zij kunnen het beste de aangegeven route naar de wop aanhouden en dezelfde weg terug  nemen!

Afstand: Vanaf parkeerplaats bij Planken Wambuis over zandpad (naast fietspad) tot wop ongeveer een half uurtje lopen. De wandeling Planken Wambuis 1 komt langs het wop Nieuw Reemst.

Rolstoelvriendelijk: Nee. De observatieplaats is vanwege de trap voor minder validen slecht bereikbaar en voor invaliden niet bereikbaar.

Start: Parkeer de auto op de parkeerplaats bij het restaurant Planken Wambuis langs de N224 of schuin aan de overkant op de parkeerplaats bij het kantoor van natuurmonumenten. Hier start de wandeling.

Route: Loop de statige bomenlaan in en ga alsmaar rechtdoor.  U passeert langs het fietspad een waterput op een grote vlakte. Blijf rechtdoor lopen en u komt bij een tweede heide met een heuvel waarop een bank is. Een trap leidt de heuvel op.

Vanaf de wildheuvel kijkt men uit over een heidegebied, gelegen in een kleine kom. Het gebied rond de wildheuvel is afwisselend. Dichte bospercelen, percelen met oude eiken en open stukken heide wisselen elkaar af. Aan hetzelfde fietspad, meer richting Otterlo liggen de wop's 24 en 25. Naar de parkeerplaats kan men dezelfde weg terug nemen. Of vanaf hier de rondwandeling Planken Wambuis 1 vervolgen.