Rondje wop Valenberg en De Mossel     WOP 24/25 

kortValentijn
1158 downloads
Wandelroute Rondje wop Valenberg 24-25A
1615 downloads
krtwopvalentijn
Afbeelding – 254,6 KB 952 downloads

LET OP: De toegankelijkheid van de wildobservatieplaats voor rolstoelgebruikers wordt aangegeven. Bij een aantal wop's is het mogelijk een extra rondje te lopen. Deze rondjes zijn niet geschikt voor rolstoelgebruikers! Zij kunnen het beste de aangegeven route naar de wop aanhouden en dezelfde weg terug  nemen!

Afstand: wop 24 / 25 3 km totaal. Heen en terug 6 km.

Rolstoelvriendelijk: De beide wildobservatieplaatsen zijn bereikbaar voor mindervaliden en invaliden per auto vanaf de N304. Hiervoor is een ontheffing van de gemeente Ede nodig.  De wildobservatieplek is aan de linkerkant. Er is geen aangelegde parkeerplaats. Door een oprijconstuctie kan men tot op de uitkijktoren komen. Wildobservatieplaats De Mossel is bij natte weersomstandigheden niet goed bereikbaar. Het bospad is meestal erg modderig. Er liggen vaak takken. Grond voor de wop erg omgewoeld.

Start: Neem vanuit Ede de N304 richting Apeldoorn. Na 5 km bij bordje 's Heerenloo  rechts afslaan. Rechts is de parkeerplaats.

Rondje Wildobservatieplaatsen: Te voet of op de fiets het betonnen fietspad of naast liggend zandpad volgen. Passeer na bijna 1 km aan de linkerhand een klokbekergraf. Kort daarna bij de kruising met paddestoel rechtdoor. (richting Mossel) Totale afstand ongeveer 2 km (30 minuten lopen) tot wop Valenberg aan de linkerhand.

Loop na het bezoek van de brug af en ga links af. Ga net voor het wildrooster op de scheiding van bos en weide rechts af. Ongeveer 80 meter verder ligt links de observatieplaats. Vanaf de parkeerplaats tot hier is ongeveer 3 km. Het pad naar de wop is vaak erg slecht. De wildobservatieplaats wordt gevormd door een eenvoudige houten ballustrade met een bankje. Men kijkt uit over een voormalige akker van de oude boerderij De Mossel.  

Deze akker ligt tegen de achterzijde van de Hindekamp aan. (zie wop 20) De overgang tussen beide gebieden is afgerasterd en een rustgebied.

Neem dezelfde weg terug.

Dit is een korte route om beide wop's in éen keer te bezoeken. (6km)