Rondje wop Valenberg en De Mossel     WOP 24/25 

kortValenberg
1287 downloads
Wandelroute Rondje wop Valenberg 24-25A
1765 downloads
krtwopvalenberg
Afbeelding – 254,6 KB 1067 downloads

Afstand: wop 24 / 25 3 km totaal. Heen en terug 6 km.

Rolstoelvriendelijk: De beide wildobservatieplaatsen zijn bereikbaar voor mindervaliden en invaliden per auto vanaf de N304. Hiervoor is een ontheffing van de gemeente Ede nodig.  De wildobservatieplek is aan de linkerkant. Er is geen aangelegde parkeerplaats. Door een oprijconstuctie kan men tot op de uitkijktoren komen. Wildobservatieplaats De Mossel is bij natte weersomstandigheden niet goed bereikbaar. Het bospad is meestal erg modderig. Er liggen vaak takken. Grond voor de wop erg omgewoeld.

Start: Neem vanuit Ede de N304 richting Apeldoorn. Na 5 km bij bordje 's Heerenloo  rechts afslaan. Rechts is de parkeerplaats.

Rondje Wildobservatieplaatsen: Te voet of op de fiets het betonnen fietspad of naast liggend zandpad volgen. Passeer na bijna 1 km aan de linkerhand een klokbekergraf. Kort daarna bij de kruising met paddestoel rechtdoor. (richting Mossel) Totale afstand ongeveer 2 km (30 minuten lopen) tot wop Valenberg aan de linkerhand.

Loop na het bezoek van de brug af en ga links af. Ga net voor het wildrooster op de scheiding van bos en weide rechts af. Ongeveer 80 meter verder ligt links de observatieplaats. Vanaf de parkeerplaats tot hier is ongeveer 3 km. Het pad naar de wop is vaak erg slecht. De wildobservatieplaats wordt gevormd door een eenvoudige houten ballustrade met een bankje. Men kijkt uit over een voormalige akker van de oude boerderij De Mossel.  

Neem dezelfde weg terug.

Dit is een korte route om beide wops in één keer te bezoeken (6km). 

MEER WILDOBSERVATIEPLAATSEN OP DE VELUWE

De wildobservatieplaatsen in het park De Hoge Veluwe staan niet in de gids.

De volgende 8 wildobservatieplaatsen zijn wel op deze site beschikbaar:

 

.......... ONZE VEEL VERKOCHTE WANDELGIDS..........