Rondje wop Wekeromse Zand                        WOP 26

GPSwop26
1169 downloads
Routewop 26
1153 downloads
wopkrtwekeromsezand
1015 downloads

Versie 2.0 0ktober 2019 Versie 1.0 246 downloads

LET OP: De toegankelijkheid van de wildobservatieplaats voor rolstoelgebruikers wordt aangegeven. Bij een aantal wop's is het mogelijk een extra rondje te lopen. Deze rondjes zijn niet geschikt voor rolstoelgebruikers! Zij kunnen het beste de aangegeven route naar de wop aanhouden en dezelfde weg terug  nemen!

Afstand: Rondje Wildobservatieplaats 3 km Rolstoelvriendelijk: nee, wildscherm niet bereikbaar voor rolstoelen                           

Start: Bij het draaihekje aan de Vijfsprongweg in Wekerom. Vanaf Ede als volgt te bereiken: Neem de N304 (de provinciale weg van Ede naar Apeldoorn). Ga op de rotonde bij de Driesprong links richting Wekerom. Een paar honderd meter voor het plaatsnaambord Wekerom linksaf de Vijfsprongweg op. Passeer aan de rechterhand Hent uut Zaand. Na huisnummer 50 rechts is een open stuk land. Links, tegenover dit veld is het (vrij smalle) draaihek. Er is voldoende ruimte om de auto te parkeren. 

Rondje Wildobservatieplaats: Ga door het draaihek en sla rechtsaf. (Zie bordje) Passeer een poel aan de linkerhand en ga na de poel eerste pad rechtsaf. (bordje) De ingang is aan de rechterkant. Verlaat de hut aan de andere kant. Neem het pad achter de metalen kijker. (kijker momenteel eraf) Paadje met bochtje naar rechts volgen, over een bultje en even later met bochtje naar links. Komt uit op breder pad. Ga rechtsaf. Blijf dit bochtige pad geruime tijd volgen. Passeer een bordje aan de rechterhand met Rustgebied voor dieren. Waar een pad van links erbij komt gewoon rechtdoor blijven lopen. Loop het pad uit tot het eind. Hier splitst het pad zich. In het midden staat een boom. Ga hier links af. Volg dit pad geruime tijd rechtdoor. Je komt bij een open stuk met hei. Bij de routepaal rechtdoor. (richting knooppunt 40). Even verder kom je bij een bankje. Aan de linkerhand is een poel. Ga hier linksaf. Blijf dit pad volgen. Na enkele wat meer open stukken komt het pad uit bij de bomenrand. Passeer de grove den op een heuveltje rechts. Ga hier rechts. Het pad loopt wat schuin weg het beboste gebied in. Blijf dit pad volgen. Je komt bij een brede strook zand. Loop  iets het zand op en ga na de boom linksaf. (Als je voordat je naar links gaat naar rechts kijkt zie je verderop een paal met witte kop staan) Eerste pad links (staat witte paal). Waar de witte palenroute naar links afbuigt rechtdoor gaan. Bij T spitsing links. Pad blijven volgen tot het hek met draaihek aan de rechterhand.

Extra: Langs de wildobservatieplaats

Wekeromse Zand  5,25 km

Start: P- Wekeromse Zand  Hoeverweg 6733 BH Wekerom

Langs Wop Wek Zand
Geografische data – 523,8 KB 570 downloads
Langs Wildobservatieplaats Wekeromse Zand
Afbeelding – 275,5 KB 677 downloads