Rondje wop 't Hemelte                                    WOP 3

jan. 2019 versie 2.0

Rondje wop 't Hemelte 2
PDF – 177,1 KB 891 downloads
't Hemelte
Geografische data – 22,6 KB 836 downloads
krt 't Hemelte
Afbeelding – 213,9 KB 801 downloads

LET OP: De toegankelijkheid van de wildobservatieplaats voor rolstoelgebruikers wordt aangegeven. Bij een aantal wop's is het mogelijk een extra rondje te lopen. Deze rondjes zijn niet geschikt voor rolstoelgebruikers! Zij kunnen het beste de aangegeven route naar de wop aanhouden en dezelfde weg terug  nemen!

Afstand: heen en terug naar de wop is ongeveer 160 meter lopen vanaf de geparkeerde auto in de berm.

Rolstoelvriendelijk: Matig/Redelijk Het bospad is smal met aan beide zijden korte paaltjes. De afstand tot het wildscherm is ongeveer 80 meter. De auto moet geparkeerd worden in de berm. Bij vochtige omstandigheden kan het pad drassig zijn.

Opmerking: De wildobservatieplaats ligt in een klein bosperceel in natuurgebied Ramenberg  nabij de A50. Vanuit de wildobservatieplaats wordt uitgekeken op een laagte in een glooiende omgeving met een speciaal daarin aangebrachte waterpartij. In de verte ligt het bos Loenermark.

Parkeren: Auto parkeren in de berm

Route: Vanaf de A50 afslag 22 Hoenderloo/Beekbergen nemen. Volg de Oude Arnhemse weg richting de Woeste hoeve, richting Hoenderloo. De weg blijven volgen, u passeert restaurant de Woeste Hoeve aan uw rechterkant. Weg vervolgen over viaduct A50. Ga na het viaduct rechtsaf richting buurtschap Groenendaal. Parkeer de auto in  de berm bij het tweede klaphekje aan de linkerhand.De wildobservatieplaats bevindt zich in een klein bosperceel aan de linkerkant van de weg. Ga het klaphek door en volg het bospad. Ga door het klaphekje in het hek voor het scherm.

Opmerkingen:

1. Het bezoek aan deze wop (nr. 3) en wop nr. 6 (Wouters Memorial) is goed te combineren. Vervolg de ventweg in de rijrichting en parkeer de auto bij het tunneltje aan de rechterkant, of 250 meter verder op de parkeerplaats. Zie verder voor de looproute Wop 6.

2. Het is mogelijk een gpswandeling te lopen die langs wop nr. 3 gaat. Zie kaartje voor deze wandeling