Rondje wop Paleispark Het Loo                     WOP 37

LET OP: De toegankelijkheid van de wildobservatieplaats voor rolstoelgebruikers wordt aangegeven. Bij een aantal wop's is het mogelijk een extra rondje te lopen. Deze rondjes zijn niet geschikt voor rolstoelgebruikers! Zij kunnen het beste de aangegeven route naar de wop aanhouden en dezelfde weg terug  nemen!

Afstand: Vanaf parkeerplaats tot wildobservatieplaats ongeveer 45 minuten lopen. (zie hieronder voor route) Andere mogelijkheden om naar de wop te gaan:

1. De witte wandelroute leidt langs de wildkansel

2. Wandeling 4 - Het Loo Apeldoorn - uit de wandelgids "Vorstelijk wandelen" van de uitgever Gegarandeerd Onregelmatig leidt langs de wop.

Rolstoelvriendelijk: De wildkansel is vanwege de afstand tot de dichtsbijzijnde parkeerplaats minder geschikt voor mindervaliden en invaliden

Parkeren: Aan de N344 (de Amersfoortseweg) ligt, komend uit Apeldoorn vanaf de Gedenknaald naar pretpark Julianatoren net voor het bord Apeldoorn, einde bebouwde kom, rechts de toegangsweg naar het park. Vanaf het westen na het pretpark en bord 50 km meteen linksaf (recht tegenover de Pijnboomlaan) Na 600 meter is de parkeerplaats. Pas op voor de tamelijk hoge drempel. Op deze parkeerplaats is het gratis parkeren.

Route: Koop bij de automaat een toegangskaartje (€ 2,-) Sla linksaf de Koningslaan in. Aan het einde van de Koningslaan (35 minuten) net voor het kunstwerk met 7 lange douglassparren rechts af slaan, op de eerste kruising links aanhouden. Een bordje wijst naar de wildkansel.