Wandelen naar de campus  van de Tilburgse Universiteit

Start: Kiosk van NS station Tilburg Universiteit. Vanuit richting Tilburg staat het kiosk aan het begin van het perron. Vanuit de richting Breda komend dient men eerst onder het spoor door de trap te nemen.

Routebeschrijving Tilburg (1)
480 downloads
routekaartTilburg
495 downloads
Routebeschrijving Tilburg (1)
445 downloads
Tilburg Campuslopen
444 downloads

Onderweg zien we prachtige bomen in herfstkleuren. We lopen  door het in 1920 ontworpen Wandelbos, een stadswandelpark. Bij de vijver die we passeren staan exotische bomen met de voeten in het water: moerascypressen. We lopen het sterrenbos in. In het centrum van dit Sterrenbos staat een spiegelgelend eetcafé.

Na het kruisen van de toegangsweg voor auto's naar de universiteit passeren we een Joodse begraafplaats. Even later komen we langs een door architect Bedaux ontworpen kapel. Bedaux is ook de architect van de Tilburgse universiteit. Lopend door de Professorenbuurt passeren we een vijver en lopen dan op het hoofdgebouw van de universiteit af.

Het is een bijzonder modern klassiek gebouw met o.a binnentuinen, restaurant en een aula. Door de verbindingsweg gaan we naar de hoogbouw van dezelfde architect. Buiten gekomen staan we op de centrale ontmoetingsplek van de studenten. We lopen uiteindelijk over de Esplanada richting hoge flatgebouwen waar zowel studenten als inwoners van Tilburg wonen. We nemen een kijkje in de studentenkerk van de Maranatha parochie en komen langs de voormalige mensa van de universiteit, een gebouw op poten. Verderop, achter de tennisvelden staan de vijf sterflats,

Bekijk de diavoorstelling van deze wandeling